Qui sóc? D'on venc? A on vaig? xDD)

El meu nom és Joan Riera Pol, vaig néixer a Manacor (Mallorca) el 11 de Febrer de 1985.
El part de la meva mare va ser sense problemes i li agraeixo molt l'haver-me dut al món.

Els meus inicis

Vaig començar amb la informática gairebé per casualitat als 7 anys. La meva germana es va apuntar a un curset en una acadèmia aprop de casa nostra, i a vegades anava a cercar-la. Veure tots aquells ordinadors em digué fascinar molt, perquè no vaig parar d'empipar els de casa fins que m'hi apuntaren també a mi. Vaig començar fent cursets fins que vaig fer un Màster de Microsoft Solution Provider a Madrid. A partir d'aquell moment vaig tenir molt clar el que desitjava a la informàtica, i sobretot seguir aprenent. A la acadèmia de la meva ciutat vaig fer els següents cursets:

- El 22 de Març de 1994 Windows 3.1
- El 12 de Maig de 1994 Wordperfect 5.1 per a Dos
- El 30 de Maig de 1995 DBASE III plus i DBASE IV
- El 6 de Juny de 1994 MS-Dos 6.2

...

L' estiu del 1995 vaig aconseguir que el meu pare accedís a acompanyar-me a Madrid, a passar unes proves per realitzar un master de Microsoft Solution Provider, que estava subvencionat per a empreses de més de 300 treballadors per la comunitat econòmica europea. Vaig superar les proves sense problemes i vaig assistir al master.  Vaig aconseguir entregar el projecte aquell mateix estiu i em van entregar el títol el 22 de Setembre del 1995. Amb només 10 anys vaig ser el master Solution Provider més jove d' Espanya i l'únic a les Illers Balears.

Just acabat el Master, vaig realitzar el meu primer programa de gestió a mida en entorn Windows per a una imprenta de Manacor, després per Fontaneries, Restaurants, Constructores, Ferreteries, Magatzems de material agrícola, Cooperativ¡es Frutícoles, Venta de Pernil, Empreses de Fontaneria i Calefacció, Carpinteries, i Tallers de Automòvils..., de aquesta forma seguia aprenent que ès el que m' interessava.

L' hivern del 96 vaig assistir a classes de programació de 1º de Informàtica a la Universitat de les Illes Balears. Com que la UIB está bastant lluny de Manacor, durant la setmana vivia a la residència de la UIB Bartolomé Rosselló Porcel, agraeixo al Govern Balear l' haver-me concedit una beca que em va permitir residir-hi. Els caps de setmana anava a casa a disfrutar de la família i dels amics. D'aquells experiència em quedo amb el companyerisme i l'entusiasme de tots els joves i no tan joves que estaven allà estudiant, per fer-se un buit en allò que els interessava.

Carnet de la Universitat de les illes balears

L'estiu del 98 vaig convertir el meu "somni" en realitat, montant la meva pròpia empresa, Babysoft. Més envant va sorgir el Grup Babysoft (www.grupobabysoft.com) format por les sigüentes empreses:

-Babysoft, (www.babysoft.com) es una companyía que construeix software de gestió empresarial a mida, (Programes Administratius totalment personalitzats).
-IslaWEB, (www.islaweb.com) es un proveedor de serveis de Internet orientat al mercat corporatiu (ISP - ASP, hosting, housing, desarrollo web...).
-WebDivision, una incubadora de nous projectes web, entre ells está Solodrivers.com, una base de dades de més de 25,000 drivers de perifèrics i components informàtics de fabricants de tot el món i una àmplia secció d' ajuda tècnica.
-Listin.com, un directori de correus electrònics (empreses, personas físiques i Organismes/Institucions) per a paisos de parla hispano-portuguesa.

Com a empreses participades hi ha:

-Renta 4 Societat de Valors i Borsa: Registrada com el número 1 en la Comisió Nacional del Merca de Valors. A través d'aquesta societat Renta 4 ofereix serveis d'intermediació en mercats nacionals i internacionals de renta fixa, variable i derivats.
-TodoDVD: Es una de les empresas pioneres en el comerç electrònic de DVD. Una de les tendes virtuals espanyoles amb el més ampli catàleg: películes, reproductors, audio i software.

En poc temps, la meva família començà a treballar amb jo. Cada un s'encarrega de la seva secció o departament, ens reunim per prendre decisions, decidir alguns temes que depenen de tots, pero en el dia a dia cada un té molt clara la seva tasca i ens compenetram molt bé. Des de que vàrem començar, els meus pares han estat els meus consellers en tot moment, intenten que vegi la part bona i dolenta de les coses, ja que som a vegades una mica impulsiu, i no sempre es bo deixar-te dur pels teus impulsos, potser sigui perquè som molt intuitiu... La meva germana m'ajuda en tots los sentits, formam un bon equip de treball, tots dos duim IslaWEB, m'ensenya també a creixer com a persona; es la meva amiga, germana, companyera de treball i socia, que no ès poc. ;-)

A la informàtica, tot canvia molt depressa, potser no tot siguin canvis, però si que està en continu avanç, i aicò és bo. No he tengut problemes per adaptar-me ja que des de molt petit he estat autodidacta. La veritat ès que apreno practicant, realizant treballs que es converteixen en reptes per a mi, i equivocant-me per poder aprendre dels meus errors.

 

2001/2002


Fa
unes setmanes vaig cumplir 17 anyers! (El 11 de Febrer). Ja fa quasi 3 anys que condueixo el meu cotxet LeRe i des del pasat estiu estic sortint amb la Mònica, la Catalana més guapa que existeix! :) La pena es que ens separa la distància, però el nostre amor es fort :P. Vaig a  veurer-la totes les festes i tots els caps de setmana que puc, que a les dones hi ha que tenir-les contentes xDD.

Aficions

A part de la informàtica en general, especialment la Internet, tenc altres aficions, como el cinema ( estan apunt de nombrar-me client de l'any al Multicinemes de la meva ciutat xD), la moto acuàtica, la música...

Ara ja em coneixes un mica més, i si em vols coneixer millor em trobaràs a la Red GlobalChat, (#manacor) com a |baby|.